Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Filistin'de Tekfirci Ensarullah'a Yeni Operasyon

Hamas güçleri, Tekfirci olarak nitelediği Cündu Ensarullah'ın askeri lideri Mümtaz Dağmeş'in bulunduğu bölgeyi kuşattı.  

17 Ağustos 2009
Filistin'de Tekfirci Ensarullah'a Yeni Operasyon

Hamas, Cundu Ensarullah hareketine yönelik operasyonunu sürdürüyor. Filistin Gazze Şeridi'nde hâkim olan Hamas hareketine bağlı güvenlik güçleri, El Kaide örgütünün düşüncesine sahip Cündu Ensarullah örgütüne dönük operasyonu sürdürüyor.

Londra'dan yayın yapan El Kudüs El Arabi gazetesinin haberine göre Hamas'a bağlı güçler, Cündu Ensarullah örgütünün askeri kanat sorumlusu Mümtaz Dağmeş'in bulunduğu bölgeyi kuşatmış durumda.

Mümtaz Dağmeş, Cundu Ensarüllah'ın komutanı ve üç sene önce İsrail askeri Gilad Şalit'in kaçırılmasında önemli rol oynamıştı.

Dağmeş, Hamas'ı, kardeşi İbrahim Dağmeş'i ve onlarca Dağmeş aile üyesini 2008 yılında el Sabre mahallesinde öldürmekle suçluyor.

Hamas'a bağlı güvenlik güçleri Abdullatif Musa liderliğindeki Cundu Ensarullah grubunu Refah'da İslami Emirlik ilan etmesinin ardından yirmi dört saat geçmeden ortadan kaldırmıştı.

Filistinli kaynaklar ise İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti'nin "Cündü Ensarillah" grubunun Rafah'taki sığınağına operasyon düzenlemeden önce grubun Gazze'deki güvenlik merkezlerine saldırılar düzenlemeyi planladığını gösteren belgelere ulaştığını açıkladı.

Kaynaklar, belgelerin söz konusu grubun İslami Direniş Hareketi liderlerini hedef almaya hazırlandıklarını, bir Arap ülkesinden mali yardım gördüklerini ve Fetih liderlerinden Muhammed Dahlan'a yakın bir isimle sıkı ilişkilerinin bulunduğunu gösterdiğini söyledi.

El-Cezire sitesinde yayınlanan habere göre, ele geçirilen belgeler iki ay önce Bakanlar Kurulu toplantısında ele alındı ve toplantıda, grupla diyalog kurularak saldırgan tavrından ve tekfirci düşüncelerinden vazgeçmeye ikna edilmesi kararlaştırıldı.

Din alimlerinin ve Filistin Halk Direnişi Komiteleri liderlerinin aracılığının başarısızlıkla sonuçlandığını belirten kaynaklar, son olarak grup lideri Abdüllatif Musa'nın Rafah'ta İslam emirliği ilan ettiğini ve çatışmaların yaşandığını söyledi.

Güvenlik güçlerinin grup üyelerinin yeniden toparlanmasını önlemek amacıyla Gazze'de geniş çaplı arama çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Filistin Hükümeti İçişleri Bakanlığı'nın grubun özel haberleşmelerine ulaştığını kaydeden kaynaklar, bu mesajlarda grup üyelerinden hükümete karşı savaşmaları, güvenliği bozmaları, İzzeddin El-Kassam ve Hamas liderlerinden intikam almalarının talep edildiğini, grup üyelerinin bir Arap ülkesinin istihbaratından ve Muhammed Dahlan'a yakın isimlerden mali destek aldığını belirtti.

Bu arada Filistin Meclisi'ne bağlı İç Güvenlik Komisyonu Başkanı İsmail el-Eşkar ise düzenlediği basın toplantısında, Cundu  Ensarüllah grubunu 'tekfirci' olarak niteledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre El-Eşkar, basın açıklamasında "Fikri ve ahlaki olarak sapmış olan akımların hasta akıllarındaki düşüncelerini Filistin halkına ve Filistin direnişine empoze etmelerine izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

El-Eşkar, sözlerine şöyle devam etti: "Bu tekfirci gruplar yalan yere İslam'a bağlı olduklarını söylüyorlar. Bu gruplar Gazze toplumunu bütün olarak tekfir ediyor. Tabi bu insanlar gökten zembille inmedi. Bunlardan çoğu maaşlarını Ramallah'taki gayri meşru yönetimden alan insanlardır".

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.