Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İslami Vahdete Yönelmek, Irak?taki Emniyetsizliğe Son Verir

İslam Konferansı Teşkilatı genel sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu 11 Ağustos?ta yayınladığı bildiride Irak?taki son patlamalardan dolayı tepkisini dile getirerek, İslami vahdete yönelmenin bu ülkedeki emniyetsizliğe son vermek için etkili bir adım olduğunu söyledi. 

13 Ağustos 2009
İslami Vahdete Yönelmek, Irak?taki Emniyetsizliğe Son Verir

İKNA Türkiye bürosunun Arabistan Haber Ajansı VAS’tan bildirdiği habere göre, İslam Konferansı Teşkilatı genel sekreteri Irak’taki son patlamaları kınayarak: “Cinayet olan bu patlamalar, Irak’lı birçok günahsız halkın ölmesi ve yaralanmasıyla sonuçlanmıştır” dedi.

İhsanoğlu: “Irak halkının, fitne yayma çalışmalarının kırılması için vahdete yönelmesi, emniyetsizliğe son vermeğe ve bu ülkede günahsız halkın kanlarının dökülmesine son vermek için çalışmalıdırlar” dedi.

Irak polisinin haberine göre, 10 Ağustos’ta en önemlilerinin Musul’da olduğu Irak’taki birkaç patlama sonucu 50 kişi ölmüş ve 251 kişi yaralanmıştır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.