Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Çiçek: Iğdır? ı Aldılar, Ermenistan Sınırındalar

Yerel seçimleri değerlendiren Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek: ?Sonuçların Türkiye?nin güvenlik açısından sorunlu bölgesine yardımı olmadı. O bölgeye ayrıca dikkatle bir bakmak gerekir.? dedi.  

02 Nisan 2009
Çiçek: Iğdır? ı Aldılar, Ermenistan Sınırındalar

Iğdır’da belediye başkanlığı seçimlerini değerlendiren Çiçek: “Türkiye’nin belirli bir bölgesinde DTP’den başka parti kalmadı. Iğdır’ı aldılar, yani Ermenistan sınırındalar. AKP o bölgede sadece Mardin’i kazandı. Tamam, Ankara’yı aldık diye sevinebiliriz. CHP de İzmir’i aldık diye övünebilir. Ama bu kutlamanın Türkiye’nin güvenlik açısından sorunlu bölgesine yardımı olmaz. Oraya ayrıca dikkatle bir bakmak gerekir.” diye konuştu.
 
Cemil Çiçek'e AKP’nin Kürt milletvekilleri ve DTP  tepki gösterdi.

Çiçek, önceki gün Fikret Bila’ya yaptığı değerlendirmede geri adım atmadı. DTP’yle ilgili değerlendirmenin bir bölünme kaygısından mı kaynaklandığını soran Bila’ya şu cevabı verdi:
 
“Bölünme riskiyle ilgili olarak her zaman değerlendirme yapılır. Birtakım spekülasyonlar da yapılır. DTP’nin Iğdır’ı, Van’ı almasını ben önemsiyorum. Irak, İran, Ermenistan sınırlarındaki bölgeler. Farklı problemler var. Diğer partiler ‘buralarda neden yokuz’ diye düşünmeli, bunu söylüyorum.” dedi.

Hatırlatalım ki, değerli liderimiz Selahattin ÖZGÜNDÜZ, 2009 Aşura konuşmasında aynı konunun ehemmiyetine değinmiş ve kaygılarını  şu sözlerle kamuoyu ile paylaşmıştı:

Iğdır ve Mersin’in demografik yapısını değiştirerek İsrail hilâli oluşturmak isteyen dahili ve harici unsurların varlığı herkesin malumudur.  Sonucu ülkemiz ve bölgemiz için felaket olacak bu meş’um plana  katkı sağlayanlar bunun vebalinin altından dünyada da Uhrada da kalkamayacaklardır. Ülkemiz için stratejik ehemmiyete haiz bu meselede kimse mezhep, tarikat ve parti kaygısıyla hareket etmemelidir.
 
Devletin planlama, yatırım, tayin, terfi ve atamalarında Siyonist-emperyalist oyunların bozulmasına yarayacak tedbirlerin düşünülmesinde büyük yarar vardır. Cumhuriyetin kuruluşundan beri var olan dengeyi her yönetici korumaya gayret etmiş bundan da pişman olmamıştır, hatırlatırım.


Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.