Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Sen olmasaydın eğer var olmazdı alemler , Senin aşkının bir damlası hatrına yaratıldı alemler .. Güller kokularını senin kokundan aldı , güneşin nuru yoktu senin nurunla yandı Senin tebessümündür baharlar , filizlenen tomurcuklar , çağlayan ırmaklar..

Senin hüznün geceyi utandırır.. yıldızlar sana selam gönderir gök ehliyle baraber.. biz bilmeyiz , biz görmeyiz , biz duymayız yüreklerimiz gaflette , senin yüce makamın akılların ötesinde.. Seni en çok Rab sevdi ey MUHAMMED MUSTAFA..

Yürekler bu aşka kör , diller bu sevdaya lal , hicranına sağırız biz.. Eğer olmasaydı rahmetin , eğer olmasaydı merhametin doğarmıydı güneş , parlarmıydı yıldızlar , yıkılmazmıydı dağlar , çarparmıydı kalbimiz..

Ey nur üstüne nur olan , ey nuruyla kuşatan saran sarmalayan ey adı arşta Ahmet arzda Muhammed olan.. Sen ilklerin ilkisin evvelerin evveli sen Adem'in müjdesi.. Yaratılmamışken henüz bir zerre bu alemde , senin nurun arştaydı milyonlarca yıl önce.. Batının sırdı senin zahirin güzellikti , ki batının zahirden asırlarca önceydi...

Ve işte o gün geldi , Rab dergahındaki nur ,o gün dünyaya geldi , gök ehli birbirine o gün müjdeler verdi.. Bir koku ki cennetten , Mekke sokaklarında..

Tan yeri ağarırken putlar yere serildi , kafirlerin kalbine o gün korku verildi , güneş bir başka doğdu Mekke topraklarına çünkü Rasulü Ekrem o gün dünyaya geldi.. Göklerden bir Nur geldi can geldi canan geldi , öyle çok sevdi Allah sana Habibim dedi.. Miski amber kokulu , Nur saçtın alemlere , rahmet deniziydin sen o çöllenmiş kalplere..

Bir dua iklimiydin bize Rabbi tanıtan , Rabbin ayetlerini yüreğinde saklayan..

''Elif ''senle başladı '' Mim'' senin anahtarın , gayb kalbinde gizliydi, sır sana aşikardı.. Nakış nakış işlendin İncilde ve Tevratta , Allahın diliydin sen ey Muhammet Mustafa.. Rabbin hediyesiydin insanlık şereflendi , Ali ve Fatımanda bizlere hediyendi ..

Gönül yamaçlarına önce aşkın düşmüştü , sonra Hasan ve Huseyn bizlere müjdelendi Emanetti bizlere Kuran ve Ehlibeytin , '' kurtuluştur ikisi ayrılmayın '' demiştin Bağışla ey Muhammed vahdeti unuttuk biz , ya Kuran'a sarıldık Ehlibeyt'i bıraktık ya Ehlibeyt'i bildik Kuran'ı unuttuk biz , bağışla ey Muhammed ümmet olamadık biz parçalandık bölündük emrini unuttuk biz..

Ey en güzel sevgili ey Muhammed Mustafa.. feda olsun canımız Ehlibeyt'e ve sana...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.