Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Muhtemel Kadir Gecelerinde Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'ne akın eden Ehl-i Beyt dostları camiye sığmadı. Zeynebiyeliler, sabah namazına denk süren manevi atmosfere bürünerek geceyi ihya ettiler. 

02 Nisan 2024
Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle başlayan İhya Gecesi Programda Ehl-i Beyt dostları 2 rekatlık ihya gecesi namazını eda ettiler. Namazın ardından da yetmiş defa: “Esteğfirullahe ve etûbu İleyh” zikrini hep bir ağızdan söyleyen cemaat, Allah’tan bağışlanma dileyerek ve tövbe ettiler.

Ehl-i Beyt dostları, daha sonra Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ü dinlediler. Kadir gecesinin öneminden bahseden Özgündüz, “Bir toplum kendisiyle barışık değilse bu toplumun ne faydası olacaktır. Bu toplum bu halde vatanını nasıl savunacak? Hepimiz ay yıldızlı al bayrağın gölgesinde güvenle ve başımız dik yaşıyoruz. Unutmayalım ki, hepimiz aynı gemideyiz! Kavmiyetler, tarikatlar arasında birliktelik tesis edilmezse Ümmet-i Muhammed’in hali günümüzdeki gibi kan revan içinde olmaya devam edecektir.

Ara bulmak ve barışı sağlamak bütün oruç ve namazlardan daha üstündür. Birbirine düşman olan insanların cemaat namazı kılmasının hiçbir değeri yoktur. Aynı safta durup, birbirine kuyu kazanan insanların ibadeti kaç para eder? Eğer gönüller bir değilse bedenlerin bir arada olması neyi ifade ediyor? Camileri doldurmadan önce dolacak insanların birlikteliğini sağlamalıyız.

Ülkece yarın sandık başına gideceğiz. Bize yakışan kol kola girip oyumuzu kardeş içinde kullanmaktadır. Iğdır, Kars, Ardahan ve Ağrı’da yaşayan kıymetli hemşerilerim size de bir kardeş tavsiyesi olarak bir gün için bütün bir ömrünüzü sakın ola feda etmeyin. Dostluğumuzu ve kardeşliğinizi kaybederseniz huzur bulamazsınız! Kıymetli vatandaşlarım iki kardeş arasında ne tür sorun varsa birincil farzınız onların arasını bulmaktır. Bunun tersine davranan toplumun ne imanı, ne kitabı ne de insanlığı kalmıştır.” dedi.

Verilen aranın ardından Cevşen-i Kebir Duası'na devam edildi. Cevşen-i Kebir Duası'nın ardından Ehl-i Beyt Meddahı Seyyid Taleh Boradigahi’nin okuduğu mersiye ve sinezenlerle gözyaşları sel oldu.

Verilen sahur yemeğinde bir araya gelen katılımcılar yemeğin ardından hep birlikte "Bike Ya Allah" duasıyla Yaradan'a yakardılar. Duanın peşinden başlayan sabah namazını eda eden Zeynebiyeliler muhtemel Kadir Gecesini ihya etmenin huzuruyla Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nden ayrıldılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.