Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Muhtemel Kadir Gecelerinde Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'ne akın eden Ehl-i Beyt dostları camiye sığmadı. Zeynebiyeliler, sabah namazına dek süren manevi atmosfere bürünerek geceyi ihya ettiler. 

02 Nisan 2024
Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle başlayan İhya Gecesi Programda Ehl-i Beyt dostları 2 rekatlık ihya gecesi namazını eda ettiler. Namazın ardından da yetmiş defa: “Esteğfirullahe ve etûbu İleyh” zikrini hep bir ağızdan söyleyen cemaat, Allah’tan bağışlanma dileyerek ve tövbe ettiler.

Ehl-i Beyt dostları, daha sonra Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ü dinlediler. İmam Ali’nin (a.s) ölüm yatağında iken Hasaneyn’e yapmış olduğu vasiyetlerden bahseden Özgündüz, “Allah bütün Müslümanlara gayet, himmet, ilim ve basiret nasip eylesin. Allah ordularımızı düşmanlarımıza karşı muzaffer eylesin. Düşmanlarımıza karşı güç hazırlamazsak çaresizliğe ve acizliğe hazır olmalıyız. İyi insan olmalıyız ki, iyi insanlar her zaman karşımıza çıksın. Milletçe tövbe ve istiğfar etmeliyiz ki, gücümüze güç katalım. Yeter ki bizler yanlışlarımızdan vaz geçip yüce Allah’a doğru yönelelim.

Kur’an-ı Kerim’in çizdiği hayat düzeni en güzel düzendir. Hz. Ali (a.s) vasiyetnamesinde bizlere “hayatınız düzenli olmalı” diye buyurmuştur. Kur’an-ı Kerim’in çizdiği yolda en ön safta bizler gitmeliyiz. Başkaları bizden önde gitmemelidir. Hepimiz bu vasiyetten sorumluyuz. Namazı olmayan bir dinin ne önemi var? Bizi bir araya getiren, temizliği öğreten namazdır. Namaz kötülüklerden alıkoyan, Allah ile biati tazeleme vesilesidir.  

Allah bizleri Çanakkale şehitlerimiz gibi vatanı, dini ve inancı uğruna malıyla-canıyla mücadele eden gayretkeş Müslümanlardan eylesin. Hz. Ali’yi (a.s) dinliyor ve vasiyetine değer veriyorsanız birbirinize sakın ola sırt çevirmeyin. Konuşarak sorunlarınızı çözün. Emr-i Maruf ve Nehy-i Münkeri tek etmeyin. Eğer bunları terk ederseniz başınıza zalimler bela olur ve Yüce Allah da onları sizden uzaklaştırmaz. Allah ve Resul’ünün nehyettiklerinden sakının. İyiliğin gelişmesi için yardımlaşın. Fitne fesat çıkararak Müslümanları karıştıran satkınlardan olmayın. 

Türk milletinin yarısı Şia’dır. Aslında tarikaten tamamı Şia’dır. Şia’yı dışlayarak bırakın Müslümanlığı, Türk birliğini bile oluşturamazsınız. Anlaşılan o ki fitne sokmaya çalışan yobazlar hiçbir şeyi anlamıyor. Türk milletine hizmet etmediğiniz gayet açık ve net ortadadır.” dedi.

Verilen aranın ardından Cevşen-i Kebir Duası'na devam edildi. Cevşen-i Kebir Duası'nın ardından Ehl-i Beyt Meddahı Seyyid Taleh Boradigahi’nin okuduğu mersiye ve sinezenlerle gözyaşları sel oldu.

Verilen sahur yemeğinde bir araya gelen katılımcılar yemeğin ardından hep birlikte "Bike Ya Allah" duasıyla Yaradan'a yakardılar. Duanın peşinden başlayan sabah namazını eda eden Zeynebiyeliler muhtemel Kadir Gecesini ihya etmenin huzuruyla Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nden ayrıldılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.