Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Muhtemel Kadir Gecelerinde Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'ne akın eden Ehl-i Beyt dostları camiye sığmadı. Zeynebiyeliler, sabah namazına dek süren manevi atmosfere bürünerek geceyi ihya ettiler. 

29 Mart 2024
Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle başlayan İhya Gecesi Programda Ehl-i Beyt dostları 2 rekatlık ihya gecesi namazını eda ettiler. Namazın ardından da yetmiş defa: “Esteğfirullahe ve etûbu İleyh” zikrini hep bir ağızdan söyleyen cemaat, Allah’tan bağışlanma dileyerek ve tövbe ettiler.

Ehl-i Beyt dostları, daha sonra Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ü dinlediler. İmam Ali’nin (a.s) ölüm yatağında iken Hasaneyn’e yapmış olduğu vasiyetlerden bahseden Özgündüz, “İmam Ali (a.s) İslam ilminin bir numaralı talebesidir. Resulü Ekrem’de O’nun ailesinin yanında büyümüştür. İmam Ali’nin (a.s) ilmini tartışmaya gerek yok. Halifelerde ne zaman ilmi bir problemle karşı karşıya kaldıkları zaman İmam Ali’ye (a.s) başvurmuşlardır. İmam Ali (a.s) İslam’ı birçok kez yok olmaktan kurtarmıştır.

İmam Ali (a.s) İbni Mülcem’in zehirli kılıcıyla mübarek başından darbe alarak yaralandığı zaman, "Andolsun Kâ'be'nin Rabbine kurtuldum" diye buyurmuştur. İmam Ali (a.s) için böyle bi-vefa toplumdansa ölüm O’nun için bir kurtuluştu. O sevgilisi Resulü Ekrem’e kavuştu. Aslında bizlere yazık oldu. Bugün eğer içimiz kan ağlıyor, İslam coğrafyasındaki akan kanlar durmuyorsa işte bunların nedeni o günün belasındandır. Allah cahillerin yaptığıyla Ümmet-i Muhammed’e azap etmesin.” dedi.

Verilen aranın ardından Cevşen-i Kebir Duası'na devam edildi. Cevşen-i Kebir Duası'nın ardından Ehl-i Beyt Meddahı Seyyid Taleh Boradigahi’nin okuduğu mersiye ve sinezenlerle gözyaşları sel oldu.

Verilen sahur yemeğinde bir araya gelen katılımcılar yemeğin ardından hep birlikte "Bike Ya Allah" duasıyla Yaradan'a yakardılar. Duanın peşinden başlayan sabah namazını eda eden Zeynebiyeliler muhtemel Kadir Gecesini ihya etmenin huzuruyla Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nden ayrıldılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.