Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye‘de Bayrak Asma Töreni

Muharrem Ayı’nın gelmesiyle birlikte 6 Temmuz Cumartesi günü akşam namazı öncesi gerçekleşen törende İmam Hüseyin’in (a.s) türbesinde dalgalanan siyah bayrak Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde göndere çekildi. 

06 Temmuz 2024
Zeynebiye‘de Bayrak Asma Töreni

ZHGM tarafından düzenlenen ve binlerce İmam Hüseyin (a.s) aşığının katıldığı tören, Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ve dualarla başladı. Duaların ardından program İmam Hüseyin’in (a.s) türbesinde dalgalanan siyah bayrağın, Zeynebiye’nin emektarlarından olan H. Eynullah Yılmaztekin ve H. Sefer Kolbak tarafından göndere çekilmesiyle devam etti.

Ayrıca törende Ehl-i Beyt dostları Azerbaycan’ın ünlü Ehl-i Beyt meddahı Seyyid Taleh Boradigahi’nin mersiyeleri ve sinezenleriyle göz yaşlarına boğuldu.

İstanbul genelinden katılımın yoğun olduğu tören Lebbeyk Ya Hüseyin! sloganlarının ardından sonlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.