Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

Hz. Ebu Talib Camii Gençliği (HEG) tarafından, İmam Hüseyin'in (a.s) Kerbela şahidi ve Şam harabelerinde can veren küçük kızı Hz. Rugayye (s.a), şehadet yıldönümünde İkitelli Hz. Ebu Talib Camii’nde anıldı. 

11 Ağustos 2024
Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

Anma programına, Ayetullah Seyyid Seccat Huseyni, CABİR Âlimleri, Zeynebiye Derneği yönetim kurulu üyeleri, ZHGM Yönetim Kurulu Başkanı Seyyid İbrahim Güneş, ATADER yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce Ehl-i Beyt dostu katıldı.

Sunuculuğunu Muhammet Çaça’nın yaptığı program, Ehl-i Beyt Alimi Ali Ayaztekin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program, Hz. Ebu Talib Camii Alimi Musa Ertik’in hoş geldiniz konuşmasıyla devam etti. Ertik, “İslam dininde kız çocukları her zaman aziz olmuştur. Kız çocukları evin bereketidir. Hz. Rugayye (s.a) kadar yetimliği ve öksüzlüğü daha kötü yaşayan kimse yoktu. Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.a), Kerbela’nın ve bugün Gazze’de mazlumların çığlığına sesiz kalan ve zalimliği yaşatan bu ümmeti şikayet ediyoruz.” dedi.

Program Ali Adar ve Fatma Zehra Yılmaz’ın Hz. Rugayye (s.a) için okuduğu duygusal şiirler ve Ehl-i Beyt meddahı Seyyid Rahman’ın okuduğu mersiyelerle devam etti.

Anma programı Hz. Ebu Talib Camii gençliğinin hazırladığı tiyatro gösterisiyle son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.