Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.a) rihleti, İmam Hasan (a.s) ve İmam Rıza’nın (a.s) şehadetlerinin yıl dönümü nedeniyle Güneşli Ehl-i Beyt Camii’nde anma programı gerçekleşti. 

17 Eylul 2023
Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

17 Eylül Pazar günü Güneşli Ehl-i Beyt Camii’nde gerçekleşen anma programına Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CABİR Başkanı Ali Salmanlı, Zeynebiye Derneği Başkanı Ali Şahintekin, CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, CABİR âlimleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Ehl-i Beyt dostları katıldı.

Sunuculuğunu Güneşli Ehl-i Beyt Camii gençlerinden Muhammed Ali Otay’ın yaptığı anma programı Bedir'den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den 15 Temmuz ve Karabağ Şehitlerine kadar tüm şehitler için yapılan saygı duruşu, İstiklal marşı ve Zeynebiye Camii İmamı Ş. Ehed Talan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından anma programında konuşan Güneşli Ehl-i Beyt Camii İmamı Hüseyin Başaran, “Peygamberimiz ümmetine ben sizin aranıza iki ağır emanet bırakıyorum, bunlardan birisi yüce Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim, diğeri de Ehl-i Beytimdir demiştir. Yeryüzü salih ameller edenler ve bu iki ağır emanete sahip çıkanlara kalacaktır. Hz. Zeyneb’in (s.a) yolu peygamberimizin yoludur. İmam Hüseyin’in (a.s) Kerbela’da yetmiş iki yareni vardı, ama günümüzde milyonlarca Ehl-i Beyt dostu Erbain’de İmam Hüseyin’in (a.s) ziyaretine gitmektedir.” dedi.

Başaran’ın ardından anma programında konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz konuşmasında, “Peygamberimiz insanlığı hikmet sahibi etmiştir. Allah-u Teâlâ yüce kitabı Kur’an-ı Kerim’de kaleme yemin etmiştir. Ümmeti Muhammed olarak kalemden kaçmamalıyız. Okuma ve yazma olmadan bilim, ilim ve teknoloji olamaz. Peygamberimiz Allah’ın izniyle bütün insanlığa doğru yolu göstermiştir. Âlem onun nurundan yaratılmıştır. İnsanlık uğruna hiç bir peygamber Resul-i Ekrem kadar zulüm ve eziyete maruz kalmamıştır. Peygamberimiz ne yazık ki, aramızdan küskün olarak gitmiştir.

Peki, ne yaparsak peygamberimiz bizden razı olacak? Ümmet-i Muhammed olarak eğer İslam düşmanlarına karşı tek yumruk olursak, peygamberimizin Kur’anın ışığındaki yaşam tarzını hayatımıza geçirirsek ve bizlere emanet olarak bıraktığı Kur’an-ı Kerim ve Ehl-i Beyte birlikte sarılırsak işte o zaman peygamberimizi razı etmiş olacağız.” dedi.

Ehl-i Beyt Meddahlarından Ali Tuncay ve Tibet Aktaş’ın okuduğu mersiye ve sinezenlerle, Hüseyin Ali Başaran'ın da okuduğu şiirlerle ve CABİR Başkanı Ali Salmanlı'nın okuduğu dualarla anma programı son buldu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.