Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

İmam Hüseyin (a.s) şehadetinin yedinci günü münasebetiyle Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Zeynebiye Camii İmamı Ayetullah Seyyid Seccad Karakuş’un hutbesiyle feyzlendi. 

03 Ağustos 2023
Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

3 Ağustos Perşembe günü Zeynebiye Camii İmamı Ayetullah Seyyid Seccad Karakuş’un imamlığında kılınan akşam namazının ardından, gerçekleşen matem merasimine Ehl-i Beyt âşıkları büyük ilgi gösterdi. Merasimde konuşan Karakuş, “Bu esaret kafilesi hangi hedef ve amaçta olduğunu biliyordu. O görev de Kerbela’nın unutturulmamasıydı. Onlar bilinçli bir seçim ve hareket yaptılar. Onların bu hareketini planlayan da Allah’u Teâla’ydı. Peygamberimiz daha Mekke’deyken bu hadise İsra suresinde belirtilmiştir. Bu ayetin tefsiri de her ne kadar sulandırmaya çalışılsa da ayet açık ve nettir. Bu lanetlenmiş soy peygamberimizin dininin asil sahipleri olan Ehl-i Beyt’e sövüp peygamberimizin minberinde ailesine savaş açtılar.” dedi.

Karakuş'un konuşmasının ardından okunan mersiyelerle İmam Hüseyin (a.s) âşıklarını gözyaşlarına boğuldu. 

Matem merasimi Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.