Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Halkalı'da Aşura 18 Ağustos Çarşamba

18 Ağustos Çarşamba günü Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Evrensel Aşura Matem Merasimi başta Cem Tv, Kudüs Tv, Kanal 12 ve yerli ve yabancı birçok televizyon kanalından canlı yayınlanacak. 

14 Ağustos 2021
Halkalı'da Aşura 18 Ağustos Çarşamba

Dünyadaki Aşura Matem törenlerinde UNESCO tarafından birçok açıdan en nitelikli tören olarak gösterilen Halkalı'daki matem törenine dünya basını da büyük ilgi göstermekte. Muharrem ayının girmesiyle matem atmosferine televizyon kanalları da bürünüyor. İmam Hüseyin ve Kerbela temalı programların yanısıra Halkalı'daki görkemli törenler de canlı olarak dünyanın dört bir yanına ulaştırılıyor.

Geçtiğimiz yılki törenleri otuzun üzerinde yerli ve yabancı televizyon canlı yayınla dünyaya ulaştırmıştı.
Kısa adı CAFERİDER olan Caferilik İnancını Tanıtma ve Araştırma Derneği'nin düzenleyeceği törene dünyanın ve ülkemizin çeşitli kesimlerinden önemli isimlerin katılımı bekleniyor. Törene bu yıl katılımın çok daha yüksek olması bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.