Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kerkük'te IŞİD Saldırısı: 2 Ölü

IŞİD, Irak'ın Kerkük kentinin güneyindeki iki köyden kaçırdığı biri güvenlik mensubu iki kişiyi infaz etti.  

13 Kasım 2018
Kerkük'te IŞİD Saldırısı: 2 Ölü

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Afrasyav Kamil'in yaptığı açıklamada, ''Terör örgütü IŞİD militanları, Selmani köyünden kaçırdıkları bir sivili infaz etti'' ifadesini kullanıldı.

Afrasyav, Kerkük'ün güneyinde teröristlerce kaçırıldıktan sonra infaz edilen vatandaşın güvenlik güçlerine istihbarat sağladığını belirtti.

Diğer olayda ise bir güvenlik mensubunun infaz edildiğini belirten Afrasyav, ''Riyad kasabasının Sabah köyüne giren IŞİD'e ait başka bir grup, kaçırdıkları Haşdi Aşairi gücüne mensup bir kişiyi öldürdü. Köye polis üniformasıyla giren militanlar, güvenlik gücü mensubunu kaçırdıkları Hamrin bölgesinde kurşuna dizerek infaz ettiler'' dedi.

Geçen Aralık ayında, terör örgütü IŞİD'in Irak'taki askeri varlığına son verildiği resmen ilan edilse de özellikle Kerkük, Diyala, Salahaddin ile Musul vilayetlerinin kırsalı ve çöl bölgelerinde teröristler zaman zaman saldırılar düzenliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.