Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Alavi Havalimanlarımız Yemen'e Yardım İçin Açık Olacak

Umman dışişleri bakanlığı danışmanı Yusuf Bin Alavi, bu ülkenin havalimanlarının Yemen halkına yardım için açık olacağını ifade etti.  

01 Ekim 2018
Alavi Havalimanlarımız Yemen'e Yardım İçin Açık Olacak

Umman dışişleri bakanlığı danışmanı Yusuf Bin Alavi BM genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, Umman ve Yemen arasındaki işbirliğinin iki ülke arasındaki komşuluk ve kardeşlik ilişkileri temelinde devam edeceğini ifade etti.
 
Yemen'de çeşitli hastalıların yayılması ve Yemen halkının sağlık sorunlarına maruz kalmasının bu ülke altyapı tesislerinin yok olmasından kaynaklandığını kaydeden Umman'lı yetkili, Uluslararası camiadan Yemen halkına yardım için gerekli mekanizmaları sağlamasını talep etti.
 
Suud rejiminin başını çektiği savaş ittifakının Yemen'e saldırıları ve bu ülkenin altyapı tesislerini tahrip etmesi, Yemen'de kolera gibi salgın hastalıkların yayılmasına yol açmış bulunuyor.
 
Suud rejimi ve müttefiklerinin Yemen'e düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 14 bin Yemen'li hayatını kaybederken, 10 binlercesi yaralanmış ve milyonlarcası da mülteci durumuna düşmüş bulunuyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.