Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Küba, Rusya'nın Sonik İddialarına Tepkili

Küba dışişleri bakanlığı Havana'da Amerikalı diplomatlara yönelik sonik saldırı konusunda Rusya'nın suçlanmasının temelsiz olduğunu belirtti.  

14 Eylul 2018
Küba, Rusya'nın Sonik İddialarına Tepkili

Sputnik'in bildirdiğine göre ABD merkezli televizyon kanalı NBC News, Küba ve Çin'deki ABD'li diplomatik personelin gizemli şekilde hastalanmasına yol açan olayları inceleyen ABD'li istihbarat kurumlarının baş şüphelisinin Rusya olduğunu öne sürdü.
Küba dışişleri bakanlığı ise Amerika medyasının hiçbir belge ve kanıta dayanmadan sırf kimliği belirsiz kaynaklara dayanarak masal anlattıklarını vurguladı. Dışişleri bakanlığı Washington iddialarına karşı bu ülkede hiçbir yabancı diplomatın saldırıya uğramadığını da hatırlattı.
Ağustos 2017'de ABD Dışişleri Bakanlığı Küba'daki büyükelçiliğinde bulunan 26 diplomatik personelinin 2016 yılından beri süren ve gizemli bir ses cihazının kullanılması ile gerçekleştiği sanılan saldırıdan  olumsuz etkilendiğini duyurmuştu. 
Bazı diplomatların kalıcı duyma kaybı ve olası beyin hasarı yaşadığı iddia edilmişti.
Amerika söz konusu iddianın ardından Kübalı 15 diplomatı ihraç ederek Havana'daki elçiliğinin bir bölümünü kapatarak Amerika'ya vize işlemlerini durdurdu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.