Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD Liderliğindeki Koalisyondan Suriye'de Kanunsuz Tatbikat

ABD Ordusu dün gece yaptığı açıklamada, IŞİD ile mücadele koalisyonu güçlerinin Suriye'de askeri tatbikat düzenlediğini bildirdi.  

08 Eylul 2018
ABD Liderliğindeki Koalisyondan Suriye'de Kanunsuz Tatbikat

ABD Ordusu sözkonusu tatbikatın dün Suriye'nin güneyinde yer alan El-Tanf  askeri üssünün yaklaşık 110 kilometre mesafede gerçekleştirildiğini açıkladı.  Bu arada Rusya savunma bakanlığı ise Amerika'nın sözkonusu bölgede teröristlere eğitim verdiğini bildiriyor. 
 
El'Tanf, Suriye'nin en önemli stratejik bölgesi sayılıyor. Bu bölge, Irak, Ürdün ve Suriye sınırında yer alıyor.  Amerika sözde IŞİD ile mücadele bahanesiyle bölgeyi işgal etti ve bölgeye askeri üs kurdu.
 
IŞİD ile sözde mücadele koalisyonu Amerika'nın Irak ve Suriye'de  kalmak  ve bölgeye sulta kurmak için oluşturduğu bir projedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.