Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD Başkanı Trump'ın İran Sancısı Sürüyor

Amerikan başkanı Donald Trump, dün yaptığı açıklamada yine İran'la ilgili küstah iddialarını tekrarlarken, 'ABD'nin nükleer anlaşmadan çıkması İran'ı farklı bir ülke yaptı' dedi.  

09 Ağustos 2018
ABD Başkanı Trump'ın İran Sancısı Sürüyor

Trump, daha önce de yaptığı iddiasında, ABD'nin nükleer anlaşmadan çıkmasının İran'ın bölgesel faaliyetlerini azaltmasına ve tutumunu değiştirmesine neden olduğunu ileri sürmüştü.
 
Amerikan başkanının İran'ın bölgedeki faaliyetlerinin azaldığını ilan ettiği iddiasının yanısıra İranlı yetkililer ise, İran'ın bölgenin güçlü ve etkili bir ülkesi olarak, her zaman mazlum ülkeler ve terörizmle mücadelede yardım talebinde bulunan ülkelerin hamisi olacağını, ve bu tutumundan asla geri adım atmayacağını bildirmiştir.
 
Bilindiği gibi İran'ın, Irak ve Suriye'de resmi talep üzerine bu ülkelerde terörizmle mücadele konusunda verdiği askeri danışmanlık hizmetleri netice olarak ABD destekli teröristlerin ağır yenilgilerine neden olmuştu. 
 
       
Aug 09, 2018 06:55 Europe/Istanbul
   

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.