Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak El'Nuceba Hareketi: Trump ve ABD'den Korkmuyoruz

Irak el'Nuceba hareketi, Amerikan dışişleri bakanının Irak'da direniş grupları aleyhindeki tutumuna tepki gösterirken, 'bu hareket, Trump ve ABD güçlerinden korkmuyor ve Amerika'ya da Irak'ı kaosa sürüklemesine izin vermez' dedi.  

12 Temmuz 2018
Irak El'Nuceba Hareketi: Trump ve ABD'den Korkmuyoruz

ABD dışişleri bakanı Mike Pompeo,  Amerika'nın Irak'ta halk güçleri Haşdi Şaabi'ye karşı mücadele edeceğini iddia etmişti.
 
Haşdi Şaabi'ye bağlı el'Nuceba hareketi sözcüsü Ebu Varis el'Musevi,  ABD dışişleri bakanının son açıklamaları ve tutumunun Irak'ın içişlerine müdahaleye yönelik küstahça bir tutum olduğunu söyledi ve 'Amerika, Irak'ın Arabistan'a benzemediğini bilsin ve hareketleri ve tutumunu gözden geçirmelidir' dedi.
 
Musevi, Amerika'nın Irak'ın hakimiyetine  zarar vermesi halinde  kendilerinin Amerika'ya karşı aynı şekilde mukabelede bulunacağını söyledi.
 
Bilindiği gibi Amerika'nın hedefe koyduğu Haşdi Şaabi güçleri 2014 yılında terör örgütü IŞİD'le mücadele için Ayetullah Sistani'nin fetvasının ardından oluşturulmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.