Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail Ve Suudi Arabistan'ın Nükleer Faaliyetleri

İsrail Enerji Bakanı, Washington?da kendi mevkidaşı ile yaptığı görüşmede; Suudi Arabistan?ın nükleer çalışmalarına ilişkin İsrail?in kırmızıçizgilerini aktardı.  

10 Temmuz 2018
İsrail Ve Suudi Arabistan'ın Nükleer Faaliyetleri

İsrail Enerji Bakanı ve ABD Enerji Bakanı arasındaki görüşmenin iki hafta önce gerçekleştiği belirtilirken görüşmede; Suudi Arabistan’ın uranyumu zenginleştirmeye yönelik adımlarının nasıl engelleneceğinin konuşulduğu ifade edildi.
 
Amerika’nın Suudi Arabistan’ın nükleer faaliyetleri için gerekli olan uranyum satışını azaltmasını isteyen İsrail rejimi, Amerika’yı bu konuda ikna etmeye çalışmakta.
 
Riyad ile Washington arasında şeffaf ve anlaşılır bir müzakereden yana olduklarını belirten İsrailliler, Suudi Arabistan’ın nükleer çalışmalarının İsrail’in belirlediği kırmızıçizgiler üzerinden devam etmesi gerektiğini savunmakta.
 
İsrail Enerji Bakanın bu nedenle Amerikalı mevkidaşı ile bir araya geldiği ve ABD’li mevkidaşına İsrail rejiminin kırmızıçizgilerini aktardığı ifade edilmekte.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.