Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İşgalci Suudi koalisyonu, Fransa Büyükelçisinin Sanaa'yı Girişini Engelledi

İşgalci Suudi koalisyonu, Fransa Büyükelçisinin Sanaa'yı ziyaret etmesini engelledi.  

10 Temmuz 2018
İşgalci Suudi koalisyonu, Fransa Büyükelçisinin Sanaa'yı Girişini Engelledi

İsmi açıklanmayan bir kaynak tarafından yapılan açıklamaya göre; müdahaleci Suudi koalisyon Fransa'nın Yemen Büyükelçisi Christian Thistoo'nun Sanaa'ya girişini engelledi.
 
Fransa Büyükelçisinin program bilgisi daha önce Sanaa'ya ulaşmış ve büyükelçi tarafından bizzat onaylanmıştı. Büyükelçi Sanaa'ya yapacağı ziyarette Yemen Siyasi Yüksek Komisyonu Başkanı Mehdi el-Meşat, Milli Kurtuluş Hükumeti Başkanı Abdulaziz Salih Bin Habtur ve Dışişleri Bakanı Halit el-Yemani ile görüşecekti. Büyükelçi ayrıca ülkedeki parti liderleri ve insani yardım kuruluşları temsilcileri ile de bir araya gelecekti.
 
Öte yandan Yemen'in istifa eden eski cumhurbaşkanı Yemen'deki Avrupa Birliği Ofisi Başkanı Colva Bavita'ya büyükelçinin Sanaa'ya ziyaretini engellemesi çağrısında bulundu.
 
AB Ofisi Başkanı, cevap mektubunda; bu ziyaret hakkında Yemen'in meşru hükumetine (istifa etmiş olan eski hükumet) bilgi verilmemiştir, ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.