Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Siyonist Yerleşimciler'den Aksa'ya Baskın

Onlarca Siyonist yerleşimci bugün de Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek, Müslümanların ilk kıblesine saygısızlık yaptılar.  

02 Temmuz 2018
Siyonist Yerleşimciler'den Aksa'ya Baskın

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Siyonist yerleşimciler bugün Siyonist askerlerin desteğiyle Bab el- Mağaribe kapısından Mescid-i Aksa avlusuna girerek, muhtelif bölümlerinde devriye yaptılar.
 
Öte yandan, Kudüs Araştırma Merkezi yaptığı açıklamada, Siyonist askerlerin haziran ayında 15'i çocuk ve 13'ü kadın olmak üzere Batı Yaka ve Gazze ve işgal topraklarında 355 Filistinli'yi gözaltına aldığını duyurdu.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı resmi verilerine göre de, işgal güçlerinin 30 Mart'tan bu yana devam eden Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine müdahalesi sonucu 134 kişi şehit oldu ve 15 bin 200 kişi de yaralandı.
 
Bakanlık dün konuyla ilgili yayınladığı bildiride 134 şehitten 16'sının kadın ve çocuk, ikisinin gazeteci, ikisinin ilk yardım görevlisi, üçünün de engelli olduğu ifade edildi.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine işgal güçlerinin sınırda şehit ederek naaşlarına el koyduğu sekiz şehidin dahil olmadığı, onlarla birlikte toplam şehit sayısının 142 olduğu belirtildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.