Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Malezya Suudi Koalisyondan Çıkma Kararı Aldı

Malezya hükümet kaynakları, bu ülkenin önümüzdeki iki ay içinde müdahaleci Suudi koalisyondan çekilme kararı aldığını açıkladı.  

30 Haziran 2018
Malezya Suudi Koalisyondan Çıkma Kararı Aldı

Malezya hükumet kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre, bu ülken askerlerinin Arabistan-BAE'nin Yemen karşıtı koalisyonunda kalma süresini yenilemeyecek. Ve Malezya askerleri önümüzdeki 2 ay içinde koalisyondan ayrılacak
 
Geçtiğimiz hafta önce Malezya Savunma Bakanı Muhammed Sebu yaptığı açıklamada;  bu ülkenin askerlerini Yemen'e karşı saldırıları devam eden Suudi koalisyondan çekme aşamasına geldiğini ifade etti.
 
Malezya Savunma Bakanı ayrıca, Malezya'nın Batı Asya'daki gerginlikte yer almak istemediğini ve bu nedenle askerlerinin Suudi koalisyonda yer almasını tekrar gözden geçirdiklerini belirtti.
 
Muhammed Sebu Malezya medyasına yaptığı açıklamada; İslam ülkesi olan Yemen'e yapılan saldırıda neden rol alalım? Biz bu tür çatışmalar içinde yer almak istemiyoruz, ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.