Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Çin İran'dan Petrol İthalatını Kesmeyecek

Dünyanın en büyük petrol rafinerisi, Amerika'nın İran aleyhindeki yaptırımlarının Çin'in İran'dan petrol ithalatını etkilemeyeceğini bildirdi.  

28 Haziran 2018
Çin İran'dan Petrol İthalatını Kesmeyecek

ŞANA petrol ve enerji sitesinin bildirdiğine göre, Çin'in Saynopek şirketinin üst düzey bir müdürü yaptığı açıklamada, Çin'in İran'dan petrol ithalatında  petrol tankerlerinden istifade ettiğini ve bunun Amerika ile irtibatının olmadığını belirterek, bundan dolayı Amerika'nın İran'a yönelik yaptırımlara yeniden başlamasının Çin'in İran'dan petrol ithalatını etkilemeyeceğini söyledi.
 
Sözkonusu Çin şirketi yetkilisi, Çin hükümetinin Amerika'dan ithal edilen petrole yüzde 25 gümrük vergisi alımını uygulaması halinde Amerika'dan petrol ithalatını keseceklerini söyledi.
 
Bilindiği gibi Çin ve Hindistan, İran petrolünün en büyük ve en önemli alıcılarıdır. Çin ve Hindistan'ı, Türkiye, İtalya ve Avrupa ülkeleri takip ediyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.