Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Esad: Kimyasal Silahımız Yok

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Batı?nın, kontrolü altındaki teröristlerin yenilgi aldığı her defasında Şam?ın kimyasal silah kullandığı yönündeki masallara başvurduğunu belirtti.  

25 Haziran 2018
Esad: Kimyasal Silahımız Yok

Rus NTV televizyonuna konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, "Biz kimyasal silahları tamamen imha ettik. 2013'ten bu yana Suriye'de kimyasal silahımız yok" dedi.
 
Esad, Batı’nın, kontrolü altındaki teröristlerin yenilgi aldığı her defasında Şam’ın kimyasal silah kullandığı yönündeki masallara başvurduğunu belirterek  "Kimyasal silah masalları, Suriye hükümetine yönelik politik çizginin bir parçası, onların ordusu, kontrolündeki teröristler, Suriye'nin bazı bölgelerinde yenilgi alınca bu masallara başvuruyorlar" diye anlattı.
 
Kimyasal silah hikayesinin, doğrudan askeri müdahale ve Suriye ordusuna saldırılar için bahane olduğunu belirten Esad, "Bu çok kez yaşandı ve kontrol altındaki teröristler her yenilgi aldığında kimyasal silah masallarını duyuyoruz. Ne zaman galip gelsek onlar mantığa karşı gelerek bu masala baş vuruyor. Ama bu Suriye'deki teröristlere destek için bahane" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.