Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kuveyt'in BM Temsilcisinden Siyonist İsrail'e Sert Eleştiri

BM Güvenlik Konseyi, ABD'nin talebi üzerine, Gazze'den ırkçı İsrail'e havan saldırıları olduğu gerekçesiyle toplandı.  

31 Mayıs 2018
Kuveyt'in BM Temsilcisinden Siyonist İsrail'e Sert Eleştiri

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Filistin halkı için uluslararası koruma taleplerine ilişkin, "Gazze halkının dışardan korunmaya ihtiyacı yok'' derken Filistin İslami Direniş Hareketi'ne yönelik suçlamalarda bulunarak HAMAS'ın Gazze halkını tehlikeye attığını ileri sürdü.
 
BM Güvenlik Konseyi'ne Filistin için uluslararası koruma talep eden tasarı sunan konseyin geçici üyelerinden Kuveyt'in BM Daimi Temsilcisi Mansour Al-Otaibi ise uluslararası toplumun, ırkçı İsrail'in "sistematik Filistin işgaline" ve Gazze ablukasına sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
 
Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise gerginliğin daha fazla artmaması için her iki tarafa da maksimum itidal göstermesi çağrısı yaptı.
 
Rusya'nın, iki devletli çözüm temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediğini söyleyen Nebenzia, "Uluslararası toplumun Filistin'i terk etme hakkı yok." dedi.
 
Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur da, BM Güvenlik Konseyi'nden, terör rejimi İsrail işgali karşısında savunmasız Filistin halkı için koruma talep etti.
 
       

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.