Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Maariv: Abbas Yönetimi Direnişin İsrail'e Yönelik Saldırılarının Yüzde 40'ını Engelledi

İsrail merkezli Maariv gazetesi, Mahmut Abbas?a bağlı güvenlik güçlerinin direniş güçleri tarafından İsrail güçlerine yönelik yapılacak saldırıların yüzde 40?ını engellediğini aktardı.  

05 Mayıs 2018
Maariv: Abbas Yönetimi Direnişin İsrail'e Yönelik Saldırılarının Yüzde 40'ını Engelledi

Gazetenin haberine göre, Abbas’a bağlı güvenlik güçleri, Batı Şeria’da kamu düzenin sağlanmasında ve Filistinlilerin protestolarını engellemede önemli bir rol oynuyor.
 
Maariv gazetesine göre, Abbas’a bağlı güvenlik güçleri İsrail güçlerine bu desteği vermeseydi Hamas, Filistin Yönetimini zayıflatmakla tehdit edecek derecede Batı Şeria’daki siyasi statüsünü daha derinleştirebilirdi.
 
Buna rağmen İsrail, Filistin güvenlik güçlerine ekipman desteğine ve güçlerin eğitimine Abbas yönetimi ile İsrail arasındaki güvenlik koordinasyonuna zarar verebileceği endişesiyle karşı çıkıyor.
 
Temmuz 2017’de İsrail Mescid-i Aksa’nın girişlerine kamera ve metal detektör koyma kararı almıştı. Filistin yönetimi, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik uygulamasına sert tepki göstermiş, İsrail’le olan güvenlik koordinasyonu anlaşmasını askıya alma kararı almıştı.
 
Maariv Gazetesi, Filistin yönetiminin güvenlik koordinasyon anlaşmasını askıya alma kararından kısa süre sonra vaz geçtiğini belirtiyor.
 
Filistin yönetiminin güvenlik uygulamaları, Filistinliler tarafından Filistin’in ulusal çıkarlarını gözetmediği ve İsrail’e katkı sağladığı gerekçesiyle sert eleştirilere neden oluyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.