Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran ve Türkiye Arasında Turizm İşbirliği Gelişiyor

İran kültür mirasları, turizm ve elsanayi kurumu başkanı Ali Asger Munisan ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, iki ülke arasında turizm alanında işbirliğinin artmasına vurgu yaptılar.  

26 Nisan 2018
İran ve Türkiye Arasında Turizm İşbirliği Gelişiyor

Ali Asger Munisan,  İran'ın Tebriz kentinde düzenlenen ''Tebriz 2018' resmi açılış merasimi kulisinde Türkiyeli yetkiliyle yaptığı  görüşmede,  İran'ın turizm alanında yatırım yapacak yabancı yatırımcılara başta vergilerde indirim olmak üzere çok büyük imkanlar ve fırsatlar tanıdığını belirterek bu konuya önemle vurgu yaptı ve Türkiyeli yetkiliden Türkiyeli yatırımcılara ve turistlere İran'ın turistik mekanlarının tanıtılması ve turizm alanında yatırımla ilgili olarak işbirliği çağrısında bulundu.
 
Türkiyeli yetkili Arısoy da, Türkiye'nin İran'da turizm alanında yatırımı incelediğini belirterek, Türkiyeli yatırımcıları çekmek için iki ülke arasında turizm konusunda  düzenli toplantıların yapılması gereğine vurgu yaptı.
 
Arısoy, İran'ın turizm açısından zengin potansiyele ve cazibelere sahip olduğunu belirterek, bunun için ciddi olarak tanıtım yapılması gerektiğini söyledi.
 
İran'ın Tebriz kenti, 'İslam ülkeleri 2018 yılı turizm başkenti' olarak seçilmişti. Tebriz kenti, tarihi bir şehir olup,  doğal güzellikler, elsanayi ve musiki açısından zengin bir kenttir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.