Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Arap Birliği İçişleri Bakanları Terörizmle Mücadele Meselesini Görüştüler

Arap içişleri bakanları bölgedeki tehditleri tartışmak üzere Cezayir'de toplandı. Bu toplantıda Arap ülkelerinin sorunlarının yanı sıra terörizmle mücadelede ortak metotların uygulanması yolları da ele alındı.  

08 Mart 2018
Arap Birliği İçişleri Bakanları Terörizmle Mücadele Meselesini Görüştüler

21 Arap ülkesi içişleri bakanının katıldığı 35. "Arap İçişleri Bakanları Konseyi toplantısı"nda terörizm, şiddet, aşırılık ve yasadışı göçle mücadele konuları ele alındı.
 
Toplantı, Cezayir Başbakanı Ahmed Uyahya'nın Arap Ligi üye devletlerinin içişleri bakanlarının huzurunda oturumu açmasıyla başladı.
 
Toplantıda arap ülkelerinin karşı karşıya bulundukları sorunlar ve çözüm yolları ele alınırken ayrıca terörizme karşı mücadelede ortak hareket etme meselesi de gündeme getirtilerek çözüm yolu arandı.
 
Toplantı ortak bir bildiri ile son buldu. Bu bildiride terörizmin barış ve güvenlik açısından daimi bir tehdit olduğuna vurgu yapılmıştır.
 
Suriye içişleri bakanının bu toplantıya katılmadığı bildirilmiştir.
 
Öte yandan Arap Birliği Dışişleri Bakanları 149'uncu Toplantısı Mısır'ın başkenti Kahire'deki Arap Birliği Merkezinde yapıldı. Bakanların toplantıda, mart ayı sonunda Riyad’da yapılacak Arap Birliği Zirvesi, Filistin meselesi, Arap İsrail sorunu, Arap Barış Planı'nın harekete geçirilmesi, milli güvenlik ve terörle mücadele konularını görüştükleri bildirilmekte.
 
       

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.