Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

IŞİD'in 'Basın Sorumlusu' Musul'da Yakalandı

IŞİD?in en büyük propaganda araçlarından Amak haber ajansının üst düzey yöneticisi Osman Halid Emin, Musul?da yakalandı.  

06 Mart 2018
IŞİD'in 'Basın Sorumlusu' Musul'da Yakalandı

Rusya el-Yevm televizyonunun verdiği habere göre Musul’un güneydoğusundaki Lek köyünde Irak güvenlik birimlerinin gerçekleştirdiği bir operasyonla yakalanan IŞİD yöneticisi Emin ile birlikte IŞİD’in basın ve propaganda birimlerinde yer almış birçok kişinin daha yakalandığı öğrenildi.
 
Anadolu haber ajansına açıklamada bulunan Irak ordusu istihbarat sorumlusu Abdul Aziz el-Maazidi, Irak ordusu güçlerinin Aamak haber ajansı sorumlusu Osman Halid el-Emin’i yakaladıklarını, bu kişiden elde edilen istihbarat doğrultusunda yardımcılarından diğer 6 kişinin daha yakalandığını bildirdi.
 
IŞİD haber ajansı olarak bilinen Aamak haber ajansı 2014 yılında kurulmuş ve terör örgütünün tüm operasyonlarını ve yalan haberlerini yayınlamaktaydı.
 
Irak’tan ulaşan bir başka haberde ise Kerkük’e bağlı Tell Lahm köyünde Irak halk direniş güçleri ile IŞİD teröristleri arasında çıkan çatışmada 8 IŞİD üyesinin öldürüldüğü bildirilmekte.
 
Irak halk direniş güçleri dün ayrıca Huveyce eyaletine bağlı iki köyde gerçekleştirdikleri operasyonda IŞİD üyesi 20 teröristi öldürmüşlerdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.