Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bahreynli Alimler: Al-i Halife, Firavun Yönetimini Kullanıyor

Bahreynli alimler, bu ülkedeki duruma ve vatandaşların hedef alınmaya devam etmesine tepki için bir açıklama yaptı.  

31 Ocak 2018
Bahreynli Alimler: Al-i Halife, Firavun Yönetimini Kullanıyor

Bahreynli alimler, bir açıklama yaparak; Al-i Halife rejiminin Firavun, Haman ve askerlerinin yöntemine sarılarak, yargıyı vatandaşları bastırmak için kullandığını belirttiler.
 
Bahreynli alimler; halkın ülkedeki bu karanlık gerçeği değiştirmek için hareketinin haklılığına olan iman ve inançlarının arttığına işaretle; idam, vatandaşlık iptal cezaları, dini ameller ve Hums'un suç sayılması din ve Bahreynli kimliğine karşı bir savaş olduğu ve halkın kanının hafife alınması olarak görüldüğünü, bunun herhangi bir millet için en büyük tehdit olduğunu vurguladılar.
 
Bahreynli alimler; ülkede halkı savunacak bir yönetim, halkın hakkı için insafla davranacak bir yargı ve halkın dini ve yasal haklarına saygı gösterecek bir devletin olmadığını deklare ettiler, Bahreyn halkının kendi ulusal hareketinin ciddiyetle devam ettiklerini, rejimin tüm terör ve tehdidine rağmen kendi şeri vazifelerinden vazgeçmeyeceklerini belirttiler.
 
Şehitlerin yoluna devam edileceğine vurgu yapılan açıklamada Bahreynli alimler; 14 Şubat devrimi yıldönümüne yaklaşılırken aziz şehitler ve tüm özgür gazilerle biat yinelediler, "Bugün milletimizin iradesi daha güçlüdür ve bu yolda cemil sabırla hareket edeceğiz" açıklamasında bulundular.
 
Bahreyn temyiz mahkemesi dün Bahreyn devriminin manevi lideri Ayetullah Şeyh İsa Kasım'ın vatandaşlık hakkının iptali ve bir yıl hapis cezasını onadı.
 
Mahkeme ayrıca, Bahreynli aktivistlerden Mahir Habbaz'ın idam kararını da onadı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.