Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Merhum Ş. Hamit Turan Vefatının 1. yılında Zeynebiye'de Anılacak (FOTO)

Zeynebiye Hareketi Kurumları Zeynebiye Cami İmamı Merhum Ş. Hamit Turan'ın vefatının 1. yıl dönümü programını görüşmek için bir araya geldi.  

30 Ocak 2018
Merhum Ş. Hamit Turan Vefatının 1. yılında Zeynebiye'de Anılacak (FOTO)

Zeynebiye Hareketi'nin hamisi Caferi Alimler Birliğinin Kurucu Başkanı Ş. Hamit Turan geçtiğimiz yılın şubat ayında vefat etmişti. Turan'ın vefatının 1. yıl dönümü nedeniyle yapılacak programı istişare etmek için Caferi Alimler Birliği, Zeynebiye Cami Derneği, ZHGM ve Ş. Hamit Turan'ın yakınlarının katıldığı bir toplantı düzenlendi.
 
Toplantı Turan'ın ruhu için okunan Kuran'ı Kerim Tilavetiyle başladı.
Okunan Kuran'ı Kerim'in ardından CABİR Başkanı Ş.Hasan Karabulut Ş.Hamit Turan'ın misyonu ve emekleri hakkında bir konuşma yaptı. 
 
Sonrasında ise Turan'ın vefatının 1. yıl dönümü programının günü yeri ve içeriğiyle alakalı karar açıklandı. 
Kurumlar Şurasının kararın göre; 10 Şubat- Cumartesi günü sabah saat 11:00'den başlayacak.
Öğle namazı sonrası Turan'ın ruhuna Zeynebiye Cami'nde Kuran'ı kerim tilaveti yapılacak ve ardından ihsan yemeği dağıtılacak. 
 
Akşam namazı sonra ise Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi'nde program icra edilecek. Programın ilk kısmında şiir, klip, konuşma ve mersiyeler yer alacak. 
İkinci kısmında ise Ş. Hamit Turan için hazırlanan belgesel sunulacak.
 
 
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.