Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İranlı Sanatçılar Konya'daki Mevlana Etkinliklerinde

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülsettar Yarar, İranlı sanatçıların Konya'da düzenlenlenecek Uluslararası Mistik Müzik Festivali'ne katılacağını duyurdu.  

27 Ocak 2018
İranlı Sanatçılar Konya'daki Mevlana Etkinliklerinde

Tahran’da düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarı’ndaki Mevlana türbesi standını ziyaret eden Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülsettar Yarar, “Konya'da önümüzdeki 3-5 Mayıs arasında Mevlana’nın giriş günü etkinlikleri ile 22-30 Eylül tarihleri ararası Mevlana’nın doğum günü etkinlikleri düzenlenecek. Konya'da düzenlenen Uluslararası Mistik Müzik Festivali etkinliklerine genel olarak Alirıza Kurbani, Kalhor, Şacariyan ve Nazeri gibi İranlı sanatçılar katılıyor. Mevlana için üçüncü ve en önemli tören olarak adlandırılan Şeb-i Arus ise önümüzdeki 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu üç büyük tören Mevlana’yı anmak için düzenlenen etkinliklerdir” ifadelerinde bulundu.
 
30 Eylül'de yapılacak Mistik Müzik Festivali'ne katılması planlanan İranlı sanatçıların isimleri daha kesinleşmediğini hatırlatan Yarar, “Eylül’deki etkinliğe Nazeri, Şacariyan, Salar Agili gibi İranlı sanatçıları davet etmek istiyoruz çünkü İranlılar için iyi bir ev sahibi olmayı düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.
 
Bunlara ilave olarak Abdülsettar Yarar, “Üçüncü kez Uluslararası Tahran Turizm Fuarı'ndayız. 2006 ile 2017'de de katılmıştık. Bu yıl Konya kentini tanıtmak için Mevlana türbesi standını kurduk” diye konuştu.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.