Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye Birlikleri, Halep Havaalanını İşgalden Kurtardı

Suriye ordu birlikleri, Halep havaalanını teröristlerin işgalinden kurtarmayı başardı. 

12 Şubat 2016
Suriye Birlikleri, Halep Havaalanını İşgalden Kurtardı

Suriye ordu birlikleri, Türkiye sınırları yakınında bir bölgeyi daha kendi kontrolüne geçirmeyi başardı.
 
Suriye halk ve ordu birlikleri dün akşam saatlerinde, Haleb’in kuzeyindeki stratejik noktaları ile Meneğ havaalanını işgalden kurtarmayı başardı.
 
Suriye Kürt birlikleri ve ordu güçleri, Haleb’in kuzey çevresinde onlarca terörist ve silahlı kişiyi etkisiz hele getirdi.
 
Lübnanlı kaynaklar, Suriye birliklerinin terörist grupları geri püskürterek, Türkiye sınırındaki es-Sarraf bölgesinde de kontrolü sağladığını belirtti.
 
El-Meyadin tv kanalı da Suriye ordu birlikleri ve aşiret güçlerinin Hama’nın doğu çevresindeki Zekiye beldesinde ilerleme kaydettiğini bildirdi.
 
Suriye birlikleri Hama’nın kuzey doğu çevresindeki Eserya beldesinin doğusunda yer alan stratejik öneme sahip Ebu Zeyn tepelerini de işgalden kurtardı.
 
El-Alem, Suriye İnsan Hakları İzleme Merkezi’den naklen Şubat’ın başından beri, Suriye’nin kuzeyinde 500’ü aşkın teröristin öldürüldüğünü duyurdu.
 
Rusya Savunma Bakanlığı da son bir haftada Rus jetlerinin Suriye’nin muhtelif noktalarını 500’den fazla kez bombaladığını duyurdu.
 
Rus savaş uçakları en son dün, Haleb’in kuzeyindeki Tel-Refat ve Kefernaya beldelerindeki teröristlerin mevzilerini hedef aldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.