Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ermenistan, Iğdır?a Zehir Yağdıran Santralin Kullanım Süresini Uzattı

Ermenistan, sınırımızda Iğdır'ın yakınlarındaki, kullanım yaşının dolup güvenlik tartışmalarına konu olan Metsamor Nükleer Santrali'nin işletim süresini uzattı. 

06 Mayıs 2015
Ermenistan, Iğdır?a Zehir Yağdıran Santralin Kullanım Süresini Uzattı

Ermenistan hükümetinin, Türkiye sınırında Iğdır’da bulunan, kullanım yaşının dolması ve güvenlik nedenleriyle tartışma konusu olan Metsamor nükleer santralinin işletim süresinin 2026 yılına kadar uzatılmasını onayladığı bildirildi.

ERMENİSTAN'IN İHTİYACININ YÜZDE 40'INI KARŞILIYOR

Ermenistan parlamentosunun oturumunda, Ermenistan'ın Türkiye sınırına 16 kilometre uzaklıktaki Metsamor nükleer santralinin işletim süresinin 2026 yılına kadar uzatılması konusunda Rusya ile arasındaki işbirliği anlaşmasını onayladı. Karar, 111 lehte, 1 aleyhte ve 3 çekimser oyla kabul edildi.

Anlaşmaya göre, Rus şirketi "Rosatom", Ermenistan'ın enerji ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayan nükleer santralin genel tamir ve ekipman değişiminden sorumlu olacak, aynı zamanda bakım ve personel yetiştirme işlerini de yürütecek.

"2026'YA KADAR KULLANABİLİRİZ"

Ermenistan Enerji ve Doğal Kaynakları Bakanı Yardımcısı Areg Galstyan, parlamentoda yaptığı konuşmada, "Rosatom" şirketi yetkililerinin Metsamor nükleer santralinde hazırlık çalışmaları yürüttüğünü belirterek, "Her şey başarılı bir şekilde biterse ve değerlendirmeler de olumlu olursa nükleer santrali 2026 yılına kadar işletebiliriz" dedi.

Nükleer santralin işletilmesinin önemli olduğunu savunan milletvekili Tevan Poghosyan da "Nükleer santrale sahip olmak bölgede güvenliğin sağlanması açısından önemlidir. Ne de olsa nükleer santrali olan ülkeye itibar edilir" dedi. Poghosyan, bu alanın sadece korunması değil geliştirilmesinin de gündeme alınması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.