Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail Gazetesi: Suriyeli Muhalifleri, ABD ve İsrail Destekliyor

İsraİl istihbaratına yakınlığı ile bilinen Debka sitesinde yer alan bir haberde, Suriye?deki silahlı grupların İdlib ve Cisr Eş-Şuğur bölgelerinde elde ettikleri başarının ?ABD, İsrail, Türkiye, Ürdün, Suud, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri(BAE)? tarafından çok sayıda silah takviyesi yapılması sonucunda sağlandığı belirtildi. 

06 Mayıs 2015
İsrail Gazetesi: Suriyeli Muhalifleri, ABD ve İsrail Destekliyor

İsraİl istihbaratına yakınlığı ile bilinen Debka sitesinde yer alan bir haberde, Suriye’deki silahlı grupların İdlib ve Cisr Eş-Şuğur bölgelerinde elde ettikleri başarının “ABD, İsrail, Türkiye, Ürdün, Suud, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri(BAE)” tarafından çok sayıda silah takviyesi yapılması sonucunda sağlandığı belirtildi. Bu silahlar arasında tanksavar füzeler, gece dürbünleri vs. bulunuyor.

 Sitede, tüm bu ülkelerin söz konusu yardımı yapmalarının farklı açıklama ve sebeplerinin olduğu belirtildi. Ancak tüm bu sebepler arasında, Amerika’nın Suriye’yi etkisiz hale getirmek istemesi, İsrail’in İran Devrim Muhafızlarının ve Hizbullah’ın Suriye sınırından uzaklaşmasını istemesi ve Suud’un stratejik bazı kararlar sonucunda Suriye rejimini devirmek istemesinin öne çıktığı ifade edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.