Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Öldü

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in, tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında vefat ettiği bildirildi. 

23 Ocak 2015
Suudi Arabistan Kralı Abdullah Öldü

Suudi Arabistan Krallık Divanı'ndan yapılan açıklamada, Kral Abdullah'ın 3 haftadan beri tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği belirtildi.

Yerel saatle 01.00'de hayata veda eden Kral Abdullah'ın cenazesinin, ikindi namazından sonra Riyad'da defnedileceği kaydedilen açıklamada, tüm ümmete başsağlığı dilendi.

Suudi Arabistan kanunları gereği, Veliaht Prens Selman bin Abdulaziz'in kral olarak ülke yönetiminin başına getirildiği belirtilen açıklamada, bu konuda berat alındığı bildirildi.

Açıklamada, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'e veliaht olarak Mukrin bin Abdulaziz'in tayin edildiği ifade edildi.

Kral Abdullah, kardeşi Fahd bin Abdulaziz'in 1 Ağustos 2005'te vefat etmesi üzerine ülke yönetiminin başına geçmişti.

Erdoğan Cenazeye Katılacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün vefat eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Suud'un cenaze törenine katılmak üzere Riyad'a gidecek.

Bugün (23 Ocak 2015) ikindi namazından sonra Riyad'da defnedileceği kaydedilen açıklanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cenaze törenine katılacağı öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.