Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Batılılar Terörü Bitirmek İstiyorsa Suud'la Mücadele Etsinler"

Lübnan?ın el Binaa gazetesine konuşan Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanlarının, terörün sadece Irak?ta mücadele edilerek Suriye?de desteklenmesiyle olmayacağını, Fransa, İngiltere ve ABD?de güvenlik cihazlarının denetimindeki hesap numaraları kanalıyla Suudi Arabistan tarafından milyarlarca dolarla finanse edildiği sırada terör örgütleriyle mücadele edilemeyeceğini anlamaları gerektiğini belirtti. 

17 Ocak 2015

Mikdat, Amerika ve Avrupa’da bir çok liderin uyguladığı dezenformasyonlu ve Suriye halkını öldürmek için kullandıkları politikanın açığa çıktığına dikkat çekti.

Lübnanlı el Binaa gazetesinin bugün yayınladığı haftalık makalesinde, uygar resmini bozmaya çalıştıkları, tesis ve fabrikalarını yıktıkları, çocuklarını öldürdükleri ve yangını alevlendirdikleri Suriye’nin, arkasında bütün ayrıntılarıyla İsrail il Suudili ve Avrupalılardan destekleyicilerinin çatışmalarından başı dik olarak çıktığını söyledi.

Mikdat, Suriyelilerin, yönetimleri ve kahraman ordusunun terör, öldürme ve yıkıma yönelik savaşları, Suriye’nin muhtelif bölgelerinde sağladıkları ulusal uzlaşmalar, halkının da güven ve istikrarın yeniden sağlanması yönündeki inisiyatiflere cevap vermesinin , özgürlük güneşinin Suriye üzerinde yeniden doğacağı müjdesinin habercisi olduğunu vurguladı.

Mikdat, Suriyelilerin ahlak, edep, tarih, manevi güç, uygarlık ve iman dolu bir hazineye sahip olduklarını belirterek Suriyelilerin meydan okuma yıllarında kendilerinin binlerce şehit verdikleri Fransız işgali ve topraklarımıza yönelik İsrail işgaline her zaman karşı olduklarını ispat ettiklerini ifade etti.

Mikdat, Âl Suud ve diğer Körfez Krallıkları politikalarının her hangi bir insani değere önem vermediğini kin ve nefretten yola çıkarak varlıkları, akılları, uygulamaları, adet ve imanlarında paranın dünyada her şeyi satın alabileceği yönündeki öldürme içgüdülerini doyurmak için masum sivilleri her yerde öldürmede parayı israf etmekten geri kalmadıklarını ifade etti.

Mikdat, Fransa Başkanı Fransois Holland’ın Suudi Arabistan, Suriye halkını öldüren teröristlerin borazanı haline geldiğini, kendi ve Avrupa’da ona benzerlerin politikalarının Fransa ve Avrupa’da teröristlerin üremesine yol açtığını dile getirdi.

Mikdat makalesinin sonunda, Avrupa’nın halihazırda yoksun olduğu şeyin, Paris ile Avrupa’nın diğer kentleri, Suriye, Irak, Libya ve daha bir çok Asya ve Afrika ülkesinde olanlardan sorumlu olmaları itibariyle Avrupa politikalarını sorguya çekmeme hissi olduğunu vurguladı.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.