Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İslam Karşıtı 10 Bin Kişi Yürüdü

Almanya'da 'Yurtsever Avrupalılar' adı altında haftalardır İslam ve yabancı karşıtı gösteriler düzenleyen oluşuma katılım artıyor. 

10 Aralık 2014
İslam Karşıtı 10 Bin Kişi Yürüdü

Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar" (Pegida) adı altında Dresden kentinde ortaya çıkan oluşuma katılım artıyor. Dresden'i örnek alan diğer Alman kentlerinde de "Pazartesi Yürüyüşleri" adı altında eylemler düzenleniyor.


Başlangıçta sayıları birkaç yüz olan göstericiler artık binlerle ifade ediliyor. Düsseldorf'ta Pegida'ya atfen benzer amaç ve içerikte Dügida kuruldu. Pegida taraftarlarının bugün için yürüyüş bildiriminde bulundukları şehirler arasında Kassel ve Würzburg da bulunuyor.

Pegida sözcüsü Lutz Bachmann, "Kimse gündeme getirdiğimiz meseleleri ele almaya cesaret edemiyor. Hemen Nazi damgası vuruluyor. Radikal düşüncelerle işimiz yok" sözleriyle oluşumu savunuyor.
Aşırı sağ uzmanı siyaset bilimci Hajo Funke, Pegida hareketinin "masum bir vatandaş protestosu" olarak nitelenemeyeceğine dikkat çekiyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.