Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kral Abdullah'tan Sisi'ye Nişan

Mısır'da darbeden sonra yapılan seçimle cumhurbaşkanı olan Abdulfettah es-Sisi, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Suudi Arabistan'da Kral Abdullah bin Abdulaziz Al Suud ile bir araya geldi. 

12 Ağustos 2014
Kral Abdullah'tan Sisi'ye Nişan

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk kez bu ülkeye ziyarette bulunan Sisi, Cidde'deki Kraliyet Sarayı'nda Kral Abdullah ile görüştü.

İkilinin, basına kapalı gerçekleştirdiği görüşmede, "Filistin meselesi başta olmak üzere İsrail'in Gazze'ye saldırılarını durdurmak için harcanan çabalar ile Arap ve İslam coğrafyasında yaşanan son gelişmeleri ele aldıkları" kaydedildi.

Kral'ın, görüşmenin ardından Mısır halkını onurlandırmak amacıyla Sisi'ye, dost olarak kabul edilen ülkelerin liderlerine verdiği "Kral Abdulaziz Nişanı" takdim ettiği belirtildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 2 gün sürmesi beklenen resmi ziyaret çerçevesinde dün Suudi Arabistan'a gelmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.