Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Erdoğan'dan Şia'ya Hakaret

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 24 TV ekranlarından yapılan Başbakan Erdoğan'la Özel isimli programda soruları yanıtlarken Şiilik hakkında kullandığı sözler milyonlarca insanı derinden yaraladı.  

13 Mart 2014
Erdoğan'dan Şia'ya Hakaret

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, Cemaat, dershanelerin kapatılması, seçim süreci, mitingler gibi bir çok güncel konuya değindi.
 
Başbakan Erdoğan, 24 TV'de seçim gündemi ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cemaatin örgütleşmesiyle ilgili konuşan Başbakan "Bunlar Şia'yı geçmiş vaziyette" dedi.
 
"ŞİA BUNLARIN ELİNE SU DÖKEMEZ"
 
Başbakan şunları söyledi;
 
"Bunlar bir defa 3 tane önemli hasleti var, takiye var, yalan var, iftira var, üçünün neticesi fitne var, fesat var, bunlar şiayı geçmiş vaziyette. Şia bunların eline su dökemez. Yalan hakeza.."
 
Erdoğan'ın Şii inancına yönelik bu talihsiz, asılsız ve mesnetsiz sözlere yönelik Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR)' in gün içinde toplanarak açıklama yapacağı ifade edildi.

CHP'li Özgündüz: Erdoğan "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" Suçunu İşlemiştir

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şia mezhebini "tahkir" ve "tezyif" ederek TCK'nın 216'ncı maddesinde yazılı olan "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediğini iddia etti.

Özgündüz yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirerek şöyle dedi:

"AKP Hükümetinin başındaki kişi olan Recep Tayip Erdoğan 12 Mart 2014 tarihinde katıldığı bir televizyon programında mezhepçi, ayrıştırıcı, kindar ve kirli zihniyetini bir kez daha ortaya koyarak İslam dininin temel iki mezhebinden biri olan Şia mezhebini tahkir ve tezyif ederek TCK'nın 216'ncı maddesinde yazılı olan "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu işlemiştir.

Bu zatın söz konusu TV programında cemaatle ilgili değerlendirme yaparken söylediği; "Bunların bir defa üç tane önemli hasleti var, takiye var, yalan var, iftira var, üçünün neticesi fitne var, fesat var, bunlar Şia'yı geçmiş vaziyette. Şia bunların eline su dökemez' şeklindeki sözleri ülkemizde yaşayan Şia/Caferi inancına sahip yurttaşlarımızı derinden yaralamıştır."

"Bu "mezhepçi anlayışı' şiddetle kınıyorum" diyen Özgündüz, "Geçmişte aynı suçtan "sabıkalı' olan Recep Tayyip Erdoğan'ın kontrolden çıkmış bir halde, toplumun her kesimine karşı ötekileştirici, ırkçı, mezhepçi yaklaşımı artık toplumsal barışımızı, milli birliğimizi tehdit eder hale gelmiş ve bu zihniyet ileride telafisi imkânsız zararlar doğurabilecek boyutta bir tehlike arz etmektedir" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.