Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Radikal Grupların Kaybı 13 Bini Geçti

Suriye?deki el-Kaide bağlantılı gruplarla el-Kaide?ye doğrudan bağlı olmayan radikal grupların verdiği kaybın 13 bine ulaştığı bildirildi.  

01 Mart 2014
Radikal Grupların Kaybı 13 Bini Geçti

El Alem televizyonu, Ürdün Selefi Hareketi’nin ve Mirsad adlı muhalif insan hakları örgütünün rakamlarına dayanarak Suriye’deki radikal grupların kaybının 13 bine ulaştığını bildirdi.

Haberde Ürdün Selefi Hareketi’nin Suriye’deki çatışmalarda cihatçı grupların 9 bin 936 kayıp verdiğini açıkladığı belirtildi ve bunlar arasında Arap olmayanların da bulunduğuna dikkat çekildi.

Londra merkezli insan haklar örgütü Mirsad ise geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada silahlı grupların kendi aralarında yaptıkları savaşta son üç ayda 3 bin 300 kişinin öldüğünü açıkladı.

 Mirsad’ın açıkladığı rakamların Suriye ordusuyla girdikleri çatışmalarda öldürülen cihatçı militanları kapsamadığına dikkat çekilen haberde Suriye’de öldürülen radikal gruplara mensup militan sayısının Ürdün Selefi Hareketi ile Mirsad’ın verdiği rakamların toplamından daha fazla da olabileceği ifade edildi.

Suriye’ye gönderilen hardal gazı Libya ordusuna takıldı

Libya ordusunun, temin ettikleri hardal gazını Suriye’ye nakletmeye çalışan bir grup militanı ele geçirdiği bildirildi.

YDH- Ed-Dustur'un haberine göre Libya televizyonu, hardal gazının bazı aşırı gruplar tarafından Suriye’ye gönderilmeye çalışıldığını bildirdi.

Libya ordusu komutanlarından Albay Mansur el-Muzeyyeni, “Bu kişiler, temin ettikleri hardal gazını Libya’dan Suriye’ye nakletmeye çalışırken, Libya ordusu tarafından ele geçirildi ve hardal gazına da el kondu” dedi.

Albay Muzeyyeni ayrıca söz konusu kişilerin hardal gazı ile yakalanmasından sonra Libyalı bazı yetkililerin bu kişilerin serbest bırakılması için devreye girdiğini açıkladı.

Libya devriminden sonra çok sayıda militan Türkiye üzerinden Suriye’ye geçerek Suriye yönetimine karşı sürdürülen savaşa katılmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.