Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak ile El-Kaide Savaşının 3 Aylık Bilançosu

Irak güvenlik güçlerinin, Irak-Şam İslam Devleti adlı el Kaide bağlantılı örgüte yönelik operasyonlarında şimdiye kadar 800 militanın öldürüldüğü açıklandı. 

10 Şubat 2014
Irak ile El-Kaide Savaşının 3 Aylık Bilançosu

Irak devlet televizyonu Irakiye’ye demeç veren bir güvenlik yetkilisi, son üç ayda düzenlenen operasyonlarda 300’ü çeşitli Arap ülkelerinin vatandaşı olmak üzere 800 el-Kaide militanının öldürüldüğünü açıkladı.

İsmi açıklanmayan Iraklı güvenlik yetkilisi, Irak-Şam İslam Devleti adlı örgüte yönelik operasyonların ağırlıklı olarak el-Enbar, Hamrin dağları, Neyneva ve Selahaddin illeri Bağdat ve Babil’in kuzeyinde yoğunlaştığını söyledi.

Babil ili Emniyet Müdürü Zeyd Şemran da Felluce’nin Amiriye bölgesi yakınlarındaki Curf es-Sahr’da düzenlenen operasyonda çok sayıda IŞİD militanının öldürüldüğünü belirtti.

Aslında bu bölgede sadece 40-50 civarında militan olduğunu belirten Zeyd Şemran, bunların küçük gruplar halinde sürekli olarak hareket ettiklerini ve bombalı saldırılar düzenlediklerini söyledi.

Irak'ta Şiddet Can Almaya Devam Ediyor

Irak'ın başkenti Bağdat ile Babil'de meydana gelen bombalı saldırı ve çatışmalarda 14 kişi öldü, 44 kişi yaralandı.
 
Irak’ın başkenti Bağdat’ta, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Bağdat’ın doğusundaki Es-Sadr semtinde bomba yüklü bir aracın pazar yerinde infilak etmesi sonucu 5 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Saldırıyla ilgili henüz resmi açıklama yapılmazken, eylemin sorumluluğunu üstlenen olmadı.

Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Sadr semtinde cuma günü düzenlenen bombalı saldırıda da 3 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.