Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Muadamiye Suriye Ordusunun Kontrolünde

Suriye ordusunun Şam?ın dış semtlerinden Muadamiye?nin tamamında kontrolü ele geçirdiği bildirildi. 

24 Ekim 2013
Muadamiye Suriye Ordusunun Kontrolünde

Suriye güvenlik kaynaklarından naklen Muadamiye bölgesinin tamamının kontrol altına alındığını belirtilerek bölgeye yeni askeri teçhizat nakledildiğini duyuruldu.

Suriye güvenlik kaynakları, Muadamiye bölgesindeki silahlı militanların takibinin sürdüğünü belirterek orduya bağlı birliklerin bölgenin kuzeyinden ve batısından tüm silahlı grupların temizlenmesi için ilerlemeye devam ettiğini açıkladı.

Nusra Cephesi’nin Şam’a yakınlığından dolayı bu bölgede varlığını sürdürmeye çalıştığı belirtilirken, Suriye ordusunun sivillerin bölgeyi boşaltmasına izin verdiği ifade edildi.

Muadamiye’de yaşanan çatışmalarda Libya, Ürdün, Çeçen ve Katar uyruklu çok sayıda militanın ölü olarak ele geçirildiği açıklandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.