Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bu Ne İkiyüzlülük?!

Suriye'nin 'muhalif' grupları, İstanbul'da yaptıkları son toplantıda Hatay'ı Suriye topraklarında gösteren bir harita kullandı. Türkiye, uzun yıllar boyunca bu tip haritaları Suriye karşıtı düşmanlığı körüklemek için kullanarak propaganda yapıyordu. 

12 Eylul 2013
Bu Ne İkiyüzlülük?!

Türkiye'de Suriye karşıtı düşmanlığı körüklemek için kullanılan haritaların bir benzerini Suriye hükümetine karşı faaliyet yürüten gruplar kullandı. İstanbul'da yapılan toplantıda Hatay'ı Suriye topraklarında gösteren haritayı kullanan muhalifler, buradan dünyaya seslendi, "müdahale için geç kalmayın" mesajı verdi.

Türkiye'nin desteğiyle yapılan toplantıda görülen haritaların benzerleri, uzun yıllar boyunca Suriye'ye yönelik düşmanlığı körüklemek için kullanılıyor, Suriye'nin Hatay üzerinde hak iddia ettiği iddiasıyla düşmanlık tohumları ekiliyordu.

Hataylı vatandaşların Suriye yönetiminin Hatay üzerinde hak iddia etmesi gibi propagandalara prim vermediği, Suriye'ye akrabalık ilişkileri ve kardeşlik duygularıyla yaklaştığı biliniyor. Türkiye'nin düşmanlığı körüklemek için kullandığı haritaların yine kendi organizasyonuyla yapılan "muhalif" toplantıda kullanılması, ikiyüzlü dış politikayı gözler önüne seriyor.

ÖSO’dan kimyasal silah çözümüne ret

Özgür Suriye Ordusu Komutanı Selim İdris, yaptığı görüntülü açıklamasında, “Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanlığı, kimyasal silahların uluslar arası denetime verilmesini reddetmektedir” dedi.

Açıklamasında uluslar arası topluma çağrıda bulunan İdris, kimyasal silahların kontrol altına alınmasıyla yetinmeyerek, Suriye’de kimyasal silah kullanan yetkililerden hesap sorulmasını ve yargılanmasını istedi.

Rusya’nın pazartesi günü gündeme getirdiği ve Suriye yönetiminin de kabul ettiği öneriye göre Suriye yönetiminin sahip olduğu kimyasal silahların, uluslar arası denetime geçtikten sonra imha edilmesini öngörüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Russia Today’e yaptığı bir açıklamada Suriye’nin kimyasal silahlarını ancak askeri müdahaleden vazgeçilmesi halinde uluslar arası denetime verebileceğini söylemişti.

Rusya’nın bu önerisi, Suriye yönetimini 21 Ağustos’ta Şam’da kimyasal silah kullanmakla suçlayan Amerika ve diğer batı ülkelerinin Suriye’ye askeri müdahalede bulunmasını engellemeyi hedefliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.