Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kimyasal Silah Senaryosu Yine Masada

Şam?ın talebi üzerine BM denetçilerinin Suriye?ye gelmesinden bir gün sonra Suriye yönetiminin Guta bölgesinde kimyasal silah kullandığı iddia edildi. 

21 Ağustos 2013
Kimyasal Silah Senaryosu Yine Masada

Skynews Arapça servisi, el-Arabiya ve el-Cezire televizyonları muhalif gruplar tarafından çekilmiş görüntüler yayımlayarak Suriye yönetiminin Doğu Guta’da kimyasal silah kullandığını iddia etti.

Yayımlanan haberlerde çoğunluğu çocuk olmak üzere yüzlerce kişinin kimyasal silah saldırı sonucu öldüğü belirtildi.

Suriye Ulusal Koalisyonu adlı muhalif grubun Lideri Ahmed Cerba, iki gün önce Şam’a gelen BM kimyasal silah denetçilerinin bölgede inceleme yapmasını istedi.

Suriye Enformasyon bakanlığı ise yönetimin Doğu Guta’da kimyasal silah kullandığı iddiasını yalanlayarak söz konusu haberlerin kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını soruşturan uluslar arası komitenin görevini saptırmaya yönelik olduğunu belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.