Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İstanbul Müftülüğü'nden İftar (Foto)

İstanbul Müftüsü Doç. Dr Rahmi Yaran, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarını Saraç Mevlevihanesi'nde verdiği iftarda buluşturdu. 

10 Temmuz 2013
İstanbul Müftülüğü'nden İftar (Foto)

Eyüp Bahariye Mevlevihane’sinde düzenlenen iftar yemeğine; Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Diyanet İşleri Eski Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç, Emekli İstanbul Müftüleri Selahattin Kaya ve Necati Tayyar Taş, eski İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, İlahiyat Fakültesi Dekanları Prof. Dr. Mürteza Bedir, Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, Prof. Dr. Muhit Mert, İSAM başkanı Prof. Dr. M. Akif Aydın, İSAV Başkanı Prof. Dr. Ali Özek, Dr. Bekir Topaloğlu, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Prof. Dr. Fahrettin Atar, Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır, Prof. Dr. Mustafa Karataş ve çok sayıda davetli katıldı.

Çorlulu Alipaşa Cami İmam-Hatibi Fatih Kaya’nın Kur’an-ı Kerim’in okunması ve Süleymaniye Cami Müezzin-Kayyımı Mehmet Duman’ın okuduğu ezan ile başlayan programın yemek duasını emekli İstanbul Müftüsü Selahattin Kaya yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in mesajını içeren slyat’ın gösterilmesinin ardından İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran yaptığı konuşmada misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Müslümanların birbirini sevmesi ve birbirlerine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Yaran, Kur’an’ın müminleri birbirinin velisi saydığına dikkat çektikten sonra Peygamber Efendimizin bu manadaki hadisini hatırlattı ve “Ne kadar muhalif ve günahkâr da olsa hiçbir kardeşimizi feda edemeyiz” dedi.

Özgündüz, iftar sırasında birçok din adamı ve kanaat önderiyle sohbet etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.