Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Banyas?ta 281 Varil Ölümcül Kimyasal

Suriye?nin BM?deki Temsilcisi Beşşar Caferi, silahlı grupların kimyasal silah depoladığını açıkladı. 

09 Temmuz 2013
Banyas?ta 281 Varil Ölümcül Kimyasal

Suriye’nin BM Temsilcisi Beşşar Caferi, BM toplantısında güvenlik güçlerinin Banyas kentinde 281 varil ölümcül tehlikeli kimyasal madde dolu varil ele geçirdiğini söyledi.

Ele geçirilen 89 varilde polietilen Glikol, 67 varilde monoetilen glikol, 25 varilde monoetenol, 8 varilde dietanolamin, 42 varilde trietanolamin ele geçirildiğini belirten Caferi, bu kimyasal maddelerin bir kenti yok etmeye yeterli olduğunu söyledi.

Bu kimyasal maddelerin silahlı grupların hakim olduğu bir bölgedeki gizli depoda ele geçirildiğini belirten Beşşar Caferi, konuyla ilgili araştırmaların sürdüğünü söyledi.

Beşşar Caferi, “Türk yetkililer de beklenmedik bir şekilde 2 kilo sarin gazı bulunduran 200 el Kaide militanını yakaladıklarını açıkladılar” dedi ve bu teröristlerin Libya’dan geldiklerini ve sarin gazını yolcu uçağıyla Türkiye’ye getirdiklerini söyledi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Martin Nesirky de konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Suriye Temsilcisinin bu toplantıda sunduğu raporu Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin bilgisine sunacağız” dedi.

Nusra Cephesi’nden Ramazan uygulaması

El Ahbariya’nin haberine göre, Nusra Cephesi, kontrol altında tuttuğu bölgelerde Ramazan ayında oruç tutmayanları hapisle cezalandıracağını açıkladı.

Rakka'da kontrol altında tutuğu bölgelerde ramazan ayında herkesi oruç tutmaya çağıran Nusra Cephesi, yayımladığı bildiride oruç tutmayanlara vereceği hapis cezasının süresini bir ay olarak açıkladı.  

Son yayımladığı bildiriyle Irak-Şam İslam Devleti adlı el-Kaide bağlantılı örgütüne ait 'Şeriat Konseyinin' Rakka'daki faaliyetlerini askıya almaya çağıran Nusra Cephesi’nin Rakka'da kontrolü tek başına sağlamaya çalıştığı bildirildi.

Nusra Cephesi’nin bu bildirisinin ardından kentin el-Riyadiye bölgesinde Irak-Şam İslam Devleti adlı örgütle Nusra Cephesi arasında çatışmalar yaşadığı ve iki tarafın da kayıplar verdiği bildirildi.

Irak İslam Devleti adlı el-Kaide bağlantılı örgüt, Nusra Cephesi ile birleşerek Irak-Şam İslam Devleti adını aldıklarını belirtmiş; ancak Nusra Cephesi, birleşme iddiasını yalanlamıştı.

Nusra Cephesi Lideri Ebu Muhammed Colani’nin bağlılık bildirdiği el-Kaide Lideri Eymen Zevahiri ise Irak İslam Devleti’nin Irak’ta, Nusra Cephesi’in ise Suriye’de faaliyet göstermesini ve birbirlerinin alanına girmemelerini istemişti.

ydh

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.