Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

CABİR Hilal Tespit Komisyonu Raporu (Foto)

Dünya Caferi Alimler Birliği, mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla yaptığı Hilal Tespit Raporu'nu kamuoyuyla paylaştı. 

09 Temmuz 2013
CABİR Hilal Tespit Komisyonu Raporu (Foto)

Dünya Caferi Âlimler Birliği Hilal Tespit komisyonu 08/07/2013 Pazartesi günü gün batımından önce İstanbul dışına çıkarak hem çıplak gözle hem de teleskoplarla yapmış olduğu hilal çalışmasında hilalin görüldüğüne dair bir kanıt veya bilgiye ulaşamamıştır.

Kendi yaptığı çalışmalarla birlikte dünyanın birçok rasaşanesinin yayınladığı rapor ve haritaları inceleyen komisyon taklit mercilerimizin ayın ilk gününün belirlenmesinde ortaya koydukları kriterleri de göz önüne alarak hilal rüyetinin vuku bulduğu kanaatine varamamıştır.

Bu nedenle Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR), 09/07/2013 Salı günü Ramazan niyetiyle oruçlu olmayacaktır. İsteyen kaza veya müstehab (Şaban) orucuna niyetlenebilir.

Komisyonumuz, Salı akşamı da Hilal tespitine çalışıp, sonucunu siz değerli müminlerle, www.zeynebiye.com, www.caferialimler.com, www.caferider.com.tr, www.iachaber.com, www.alisiasi.com siteleri aracılığıyla paylaşacaktır.

Mübarek Ramazan ayının tüm İslam alemine bereket, birlik ve rahmet getirmesini yüce Allah’tan niyaz eder ibadet ve itaatlerinizin kabul olmasını dileriz.

CABİR Hilal Tespit Komisyonu

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.