Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye Ordusu Kusayr'ı Ele Geçirdi

Suriye ordusu teröristlerden temizlediği Lübnan sınırındaki Kusayr kentinde Özgür Suriye Ordusu militanları tarafından kullanılan İsrail?e ait bir askeri araç ele geçirdi. 

20 Mayıs 2013
Suriye Ordusu Kusayr'ı Ele Geçirdi

El Meyadin televizyonu tarafından görüntüleri yayımlanan İsrail’e ait askeri araçta gelişmiş elektronik teçhizat bulunduğu ve silahlı grupların bu aracı iletişimde kullandıkları bildirildi.

Bir yıldan fazla bir süre boyunca Kusayr’ı elinde tutan silahlı grupların araçtaki elektronik teçhizatı Suriye ordusunun telsiz konuşmalarını dinlemek ve parazit yaparak iletişimi engellemek için kullanıldığı açıklandı.

Suriye ordusu, Kusayr şehrine girmesi üzerine, Kuzey’e doğru kaçan teröristleri pusuya düşürerek, aralarında askeri deneyimli, terörist Lideri Ebu Velid ve İki yardımcısıyla birlikte, 21 teröristi sağ olarak, ele geçirdi.

En stratejik bölgelerden biri olan Kusayr'ın ele geçirilmesi sırasında çıkan çatışmada, ölü ve yaralı olarak ele geçirilen teröristlerin birçoğunun yabancı uyruklu olduğu bildirildi.

Suriye'de İsrail Özel Birlikleri

Amerikan Fox News televizyonu, İsrail özel harekat güçlerinin Suriye topraklarındaki operasyon halindeki görüntülerine yer verdi.

Bir videodaki görüntüler Siyonist rejimin Suriye krizinde doğrudan rol oynadığını aşikar kılıyor.

Amerikan televizyon kanalı haberinde “İsrail komandolarının Suriye içlerindeki bir operasyondan dönüş görüntüleri ilk kez yayınlanıyor” şeklinde açıklama yaptı.

Kanal, görüntülerin nasıl ve nereden ele geçirildiği noktasına ise açıklık getirmedi. Bununla birlikte kayıtların Golan Tepelerinin yakınında çekilmiş olmalarının güçlü ihtimal olduğu belirtiliyor.

İsrail'in son dönemlerde bölgedeki askeri faaliyetlerini arttırdığı biliniyordu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.