Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Laricani: "Karabağ İçin Yardıma Hazırız"

Azerbaycan Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Ramiz Mehdiyev ile görüşen İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, İran?ın Karabağ krizinin giderilmesine yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade etti.  

01 Mayıs 2013
Laricani:

Tahran’da gerçekleşen bu görüşmede Ali Laricani, iki ülke arasındaki ilişkilerin bütün alanlarda gelişmesi gerektiğini, İslami Şura Meclisi ise bu yönde her çeşit desteği vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

Bölge ülkeleri kendi sorunlarını işbirliği yaparak çözebilecek durumda olduklarını söyleyen Laricani, İran’ın Karabağ krizinin giderilmesine yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade etti.

Azerbaycan Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Ramiz Mehdiyev ise bu görşmede İran ve Azerbaycan arasındaki derin tarihi ve kültür ilişkilerine işaret ederek, bazı yabancı ülkeler iki ülkenin dostane ilişkilerine zarar vermek niyetinde olduklarını söyledi.

Mehdiyev, Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan arasındaki ihtilafları gidermek için gösterdiği çabalaradan dolayı İran İslam Cumhuriyeti’ne teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.